Gecertificeerde adviseurs
Energielabel vanaf € 325,-
Energielabel binnen 2 dagen
Persoonlijk contact

Een energielabel bedrijfspand; voor veel bedrijven is een energielabel steeds vaker verplicht. At betreft het energielabel bedrijven komt het erop neer dat energielabel C verplicht is voor kantoren (vanaf 2023), een energielabel verplicht is bij verkoop, verhuur en oplevering en het energielabel van het bedrijfspand zichtbaar moet zijn bij de entree. EP Direct is dé specialist voor een energielabel bedrijven. Een energielabel aanvragen bedrijfspand is zo geregeld.

Regel nu uw energielabel bedrijfspand

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een bedrijfspand is en welke energiebesparende maatregelen in het bedrijfspand nog mogelijk zijn. Het energielabel bedrijven wordt bepaald op basis van het primair fossiele energiegebruik, uitgedrukt in kilowattuur per vierkante meter per jaar (kWh/m².jr). Hoe minder fossiele energie een bedrijfspand gebruikt, hoe beter het energielabel bedrijven: G is het slechtste energielabel en A++++ het beste. Kortom, de classificatie die bij een woning geldt, geldt ook bij het energielabel bedrijven.

Energielabel bedrijfspand Zeeland | Energielabel in 2 dagen ✔

Energielabel verplicht voor bedrijven

Voor uw bedrijfspand is een geldig energielabel verplicht als u deze verkoopt of verhuurt. Bij nieuwe verhuur moet de eigenaar van het bedrijfspand een kopie van het energielabel aan de nieuwe huurder geven. Bij verkoop ontvangt de koper het energielabel bedrijven van de vorige eigenaar. Betrekt u een nieuw bedrijfspand? Dan is direct bij de oplevering van uw nieuwe bedrijfspand een energielabel verplicht. Het is raadzaam om zorg te dragen voor het juiste energielabel voor uw bedrijfspand. De Inspectie Leefomgeving & Transport ziet toe op het verplichte energielabel bedrijven en heeft al tal van boetes uitgeschreven. Deze bedrijven voldeden niet aan de verplichting van een energielabel voor bedrijven. Ook als bij een transactie een geldig energielabel ontbreekt, riskeert de eigenaar van het bedrijfspand een boete. Onnodig, want een energielabel bedrijven kunt u snel en eenvoudig aanvragen bij EP Direct. EP Direct is gespecialiseerd in het leveren van een energielabel voor bedrijfspanden.

Verplichting energielabel voor deze bedrijfspanden

Het verplichte energielabel bedrijven geldt voor bedrijfspanden met de volgende functies:

 • kantoor
 • onderwijs, zoals scholen en universiteiten
 • bijeenkomst, zoals cafés, restaurants, kinderopvang en vergadercentra
 • gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, verzorgingshuizen
 • logies, zoals hotels en pensions
 • sport, zoals sporthallen, stadions, zwembaden
 • winkels, zoals supermarkten, warenhuizen, showrooms van garages

Voor industriële bedrijfspanden geldt de verplichting dus niet, behalve is sprake is van een kantoor of showroom in het bedrijfspand. Als deze ruimtes in uw bedrijfspand groter zijn dan 50 m2 is een energielabel bedrijven wél verplicht.

Energielabel C verplicht voor kantoren

Met ingang van 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. De regel is streng. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar. Voldoet het bedrijfspand dan niet aan de eisen, dan mag u het bedrijfspand vanaf die datum niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012. Er zijn uitzonderingen. Zo hoeft u niet aan de regel te voldoen als u minder dan 50% van uw bedrijfspand als kantoor gebruikt, als uw bedrijfspand een monument is of binnen 2 jaar gesloopt of getransformeerd wordt.

Energielabel bedrijven moet zichtbaar zijn

Overheidsorganisaties in publieke bedrijfspanden van meer dan 250 m2 moeten het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen. Goede plaatsen daarvoor zijn bijvoorbeeld bij de receptie of naast de ingang. Dit geldt ook voor andere publieke bedrijfspanden met een gebruiksoppervlak vanaf 250 m2 waar regelmatig bezoekers komen. U kunt hierbij denken aan ziekenhuizen, winkels, supermarkten, restaurants, schouwburgen, banken en hotels.

Energielabels bedrijven zoeken

Wilt u geregistreerde energielabel voor een bedrijfspand of woning raadplegen? Check dan het EP-Online Register. Hier kunt u op adresniveau informatie ophalen over het energielabel van een bedrijfspand of woning.

Energielabel aanvragen voor uw bedrijfspand

Kortom, bij de verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand is een energielabel meestal verplicht. De gecertificeerde energielabel adviseurs van EP Direct staan voor u klaar en leveren snel en deskundig een energielabel bedrijven. Start daarom nu met een energielabel aanvragen bedrijfspand.

Gecertificeerde adviseurs
Energielabel vanaf € 325,-
Energielabel binnen 2 dagen
Persoonlijk contact

We helpen u graag verder. Neem contact met ons op via onderstaande gegevens:

Bel ons, stuur e-mail of stel uw vraag
direct via WhatsApp:

+31 (0)6 512 332 39
imar.berdik@epdirect.nl
+31 (0)6 512 332 39

Stuur ons uw telefoonnummer
en wij bellen u terug:

  Copyright EP Direct 2024|Algemene voorwaarden|Sitemap|Privacy Policy|Website door: Steketee Online

  Wachtwoord vergeten?